top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

PNOĒ - Μέτρηση VO2max

Έγινε ενημέρωση: 15 Οκτ 2021

Το ιατρείο μας έχει εξοπλιστεί με μία πρωτοποριακή συσκευή η οποία με τη μέτρηση της αναπνοής μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή αυτή (PNOĒ®) είναι δημιούργημα μίας ελληνικής startup εταιρείας και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο στην ιατρική όσο και την βιοτεχνολογική κοινότητα.

Πρόκειται για μια φορητή αλλά υψηλής ακρίβειας συσκευή, η οποία σε 20 μόλις λεπτά αναλύει την ανθρώπινη αναπνοή και είναι σε θέση να αξιολογήσει την καρδιοαναπνευστική, τη µυϊκή και τη µεταβολική κατάσταση ενός ατόµου.

Συγκεκριμένα, η PNOĒ® αναλύει μια σειρά βιοδεικτών και εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη διατροφή και άσκηση που πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση, εκτελώντας παράλληλα μια γενική ανάλυση του πνευμονολογικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Υπολογίζει το μεταβολικό ρυθμό τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε αερόβια κατάσταση καθώς και το ποσοστό μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2 max).

Τι είναι το Vo2max;

Το Vo2max αντανακλά την ικανότητα του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος να μεταφέρει οξυγόνο στους μύες. Πιο συγκεκριμένα, είναι δείκτης αντοχής και μπορεί να μας δώσει δεδομένα σχετικά με τον ανώτατο όγκο οξυγόνου που μπορούν να καταναλώσουν τα μυϊκά κύτταρα σε μονάδα χρόνου. Είναι ένα από τα διάφορα εργομετρικά τεστ που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της καρδιαγγειακής ικανότητας του αθλητή και μπορεί να χαρακτηριστεί ως δείκτης αερόβιας ικανότητας. Η προπόνηση ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις μπορούν να βελτιώσουν το Vo2max ενός ασκούμενου. Επίσης, άτομα με πιο βελτιωμένες τιμές φαίνεται να έχουν την ικανότητα για πιο γρήγορη αποκατάσταση.

Οφέλη από τον έλεγχο VO2 max: Ακριβής μέτρηση της φυσικής κατάστασης Σχεδιασμός πιο αποτελεσματικού προγράμματος άθλησης Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων άθλησης

Δείτε στην επόμενή μας ανάρτηση: Πώς οι αναλύσεις μπορούν να μας βοηθήσουν στην βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών;

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μέτρηση με τη νέα μας συσκευή, είμαστε στη διάθεσή σας: 2381 052282 Θεοδωρουπόλεως 7, Σκύδρα




22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page