top of page

PNOĒ®

Πλήρης εργομετρικός έλεγχος με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό

testimonial-robert-killian.jpg

Το ιατρείο μας έχει εξοπλιστεί με μία πρωτοποριακή συσκευή η οποία με τη μέτρηση της αναπνοής μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή αυτή (PNOĒ®) είναι δημιούργημα μίας ελληνικής startup εταιρείας και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο στην ιατρική όσο και την βιοτεχνολογική κοινότητα.

Πρόκειται για μια φορητή αλλά υψηλής ακρίβειας συσκευή, η οποία σε 20 μόλις λεπτά αναλύει την ανθρώπινη αναπνοή και είναι σε θέση να αξιολογήσει την καρδιοαναπνευστική, τη µυϊκή και τη µεταβολική κατάσταση ενός ατόµου.

Συγκεκριμένα, η PNOĒ® αναλύει μια σειρά βιοδεικτών και εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη διατροφή και άσκηση που πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση, εκτελώντας παράλληλα μια γενική ανάλυση του πνευμονολογικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Υπολογίζει το μεταβολικό ρυθμό τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε αερόβια κατάσταση καθώς και το ποσοστό μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2 max).

Τι είναι το Vo2max;

Το Vo2max αντανακλά την ικανότητα του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος να μεταφέρει οξυγόνο στους μύες. Πιο συγκεκριμένα, είναι δείκτης αντοχής και μπορεί να μας δώσει δεδομένα σχετικά με τον ανώτατο όγκο οξυγόνου που μπορούν να καταναλώσουν τα μυϊκά κύτταρα σε μονάδα χρόνου. Είναι ένα από τα διάφορα εργομετρικά τεστ που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της καρδιαγγειακής ικανότητας του αθλητή και μπορεί να χαρακτηριστεί ως δείκτης αερόβιας ικανότητας. Η προπόνηση ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις μπορούν να βελτιώσουν το Vo2max ενός ασκούμενου. Επίσης, άτομα με πιο βελτιωμένες τιμές φαίνεται να έχουν την ικανότητα για πιο γρήγορη αποκατάσταση.

Matt Chan.jpg
pnoe-17.jpg

Οφέλη από τον έλεγχο VO2 max:

🔎 Ακριβής μέτρηση της φυσικής κατάστασης

🔎 Σχεδιασμός πιο αποτελεσματικού προγράμματος άθλησης

🔎 Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων άθλησης

Μεταβολισμός-Διατροφή

 

Το υψηλών προδιαγραφών μηχάνημα PNOE μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες και για το μεταβολισμό μας.

Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία μετατροπής των τροφών (θερμίδων) σε ενέργεια. Η αποτελεσματικότητα με την οποία αυτό επιτυγχάνεται αναφέρεται ως μεταβολικός ρυθμός. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το μεταβολικό ρυθμό ενός ατόμου: βάρος, ηλικία, σύνθεση σώματος (ποσοστό μυών/λίπους), επίπεδα ορμονών και φύλο καθιστώντας τον έναν εξαιρετικά μοναδικό αριθμό.

Επειδή κάθε θερμίδα που καταναλώνεται απαιτεί μια σταθερή ποσότητα οξυγόνου για να μετατραπεί σε ενέργεια, το PNOE μετρά το οξυγόνο για να υπολογίσει τις θερμίδες που καίγονται. Επιπλέον, με την καρδιο-μεταβολική ανάλυση που προσφέρει το PNOE, μπορούμε να υπολογίσουμε την ποσοστιαία συμβολή λιπών και υδατανθράκων στο ανθρώπινο σώμα κατά τη διαδικασία μεταβολισμού.

Με τις πληροφορίες που συλλέγονται, μπορεί ο κάθε ασθενής να κατανοήσει περισσότερο τις διατροφικές του ανάγκες και να προσαρμόσει κατάλληλα τις διατροφικές του συνήθειες.

DSC04328.JPG
Jumping on Box

Άσκηση

 

Με την ανάλυση των βιοδεικτών μέσω της αναπνοής, και όλων των πληροφοριών που έχουμε συλλέξει, μπορούμε να εξατομικεύσουμε ένα πρόγραμμα ασκήσεων το οποίο θα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες. Αυτό βοηθάει να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή καταπόνηση του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το  PNOĒ® έχει μία πληθώρα προτεινόμενων ασκήσεων προπόνησης αλλά και αποκατάστασης με τις οποίες έχει αποδειχθεί με κλινική ακρίβεια ότι σε ένα διάστημα μόλις 3 μηνών μπορούμε να επιτύχουμε:

➡️ 5% αύξηση στο μεταβολικό ρυθμό

➡️ 12% βελτίωση της αποδοτικότητας στις καύσεις λίπους

➡️ 11% αύξηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου

➡️ 7% αύξηση της πνευμονικής ικανότητας

Είναι λοιπόν σαφές ότι με το PNOĒ® μπορούν να επωφεληθούν όλοι όσοι θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο διατροφικό πλάνο και να βελτιώσουν τις αθλητικές τους αποδόσεις. Επιπλέον, μπορούμε να εξάγουμε και πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς τις οποίες μπορεί να αξιολογήσει κατάλληλα ο καρδιολόγος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρίας
PNOĒ

bottom of page