top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Γρίπη και καρδιά

Καθώς διανύουμε τους χειμερινούς μήνες όπου υπάρχει έξαρση της εποχικής γρίπης, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα.


Η γρίπη (εποχική γρίπη) είναι ένας κοινός ιός πολύ μεταδοτικός ο οποίος προσβάλλει κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, καταπόνηση, μυική ατονία κλπ.


Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της νόσησης από γρίπη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί η γρίπη προκαλεί στρες στο σώμα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη λειτουργία της καρδιάς.


Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια καταπολέμησης της φλεγμονής μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία θρόμβων αίματος, αυξημένη αρτηριακή πίεση και ακόμη και βλάβες ή ουλές στην καρδιά. Οι πρόσθετοι στρεσογόνοι παράγοντες καθιστούν την αθηρωματική πλάκα που βρίσκεται μέσα στις αρτηρίες πιο ευάλωτη σε ρήξη, προκαλώντας απόφραξη που διακόπτει το οξυγόνο στην καρδιά ή τον εγκέφαλο και οδηγεί σε καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά, αντίστοιχα.


Η πρόληψη συνίσταται στον εμβολιασμό, την αποφυγή επαφής με ανθρώπους που νοσούν, την ξεκούραση και την έγκαιρη διάγνωση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες επιπλοκές.


Για περαιτέρω πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας:

2381 052282

Θεοδωρουπόλεως 7, Σκύδρα



Ετικέτες:

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page