top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Μέρα της Γυναίκας

Οι καρδιακές παθήσεις δεν αφορούν μόνο τους άντρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι προσβάλλουν όλο και περισσότερο το γυναικείο φύλο καθιστώντας τις έτσι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στις γυναίκες. Ο βασικότερος λόγος για τη μη έγκαιρη διάγνωση είναι ότι τα καρδιακά συμπτώματα που εμφανίζονται στις γυναίκες μπορούν πολλές φορές να συγχέονται με άλλα πράγματα με αποτέλεσμα οι ίδιες οι ασθενείς να τα παραβλέπουν κι ως εκ τούτου καθυστερούν να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή. Τέτοιου τύπου συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, πόνο στο λαιμό ή τη μέση, πρησμένους αστραγάλους καθώς και διατεταμένες φλέβες στο λαιμό.

Επιπροσθέτως, και οι ίδιοι οι γιατροί υποτιμούν το ρίσκο των καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες με συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού καθετηριασμού και της πρωτογενούς διαδερμικής στεφανιαίας παρέμβασης.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία έχει αναγνωρίσει τις ανισότητες στα δύο φύλα όσον αφορά τη διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών παθήσεων και συνιστά την ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Σύμμαχός μας στην πρόληψη, η τακτική επίσκεψη στον γιατρό μας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων και στις γυναίκες. Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας ☎️ 2381 052282 📌 Θεοδωρουπόλεως 7, Σκύδρα



6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page