top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Μέτρα προστασίας μετά τον Εμβολιασμό για COVID

Πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.


Όταν εμβολιαστείτε θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου μετά από 21-28 μέρες, ανάλογα πάντα με το εμβόλιο που έχει χορηγηθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να χορηγηθούν και οι δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου για να έχετε την καλύτερη προστασία.


Αφού χορηγηθούν και οι δύο δόσεις, δεν σημαίνει ότι είστε απόλυτα και άμεσα ασφαλείς. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποκτήσετε ανοσία. Τα νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν υποκαθιστούν τα υπόλοιπα μέτρα δημόσιας υγείας στη φάση αυτή της πανδημίας. Τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η φυσική απόσταση συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να κολλήσετε οποιοδήποτε στέλεχος του κορονοϊού και άλλων αναπνευστικών ασθενειών, καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι ούτε 100%, ούτε άμεσα επιτυχής.


Ο εμβολιασμός σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού απαιτεί χρόνο. Επίσης, πρέπει να δούμε τι ποσοστό του πληθυσμού τελικά θα εμβολιαστεί και να γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα για τον τρόπο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού. Ακόμα δεν είναι γνωστό τι ποσοστό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί με τα νέα εμβόλια για να εξασφαλιστεί η ανοσία της αγέλης, με άλλα λόγια δεν γνωρίζουμε πόσοι χρειάζονται να έχουν νοσήσει και να έχουν εμβολιαστεί συνολικά ώστε ο νέος κορωνοϊός να μη μεταδίδεται.


Επιπρόσθετα, απαιτούνται περισσότερα δεδομένα όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των νέων εμβολίων κατά του κορωνοϊού να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μέχρι οι αρμόδιοι φορείς να άρουν τα λοιπά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ενάντια στον ιό. Για αυτό με πολλή προσοχή και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση κοινωνικής απόστασης, την τακτική και σχολαστική υγιεινή των χεριών και την καθαριότητα του χώρου όπου ζουν ή εργάζονται.


Συνοψίζοντας, μετά τον εμβολιασμό μας, τα μέτρα είναι το μέσο που μας διασφαλίζει, σήμερα και τους επόμενους μήνες, την προστασία τη δική μας και του κοινωνικού συνόλου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι το εμβόλιο υποκαθιστά τα μέτρα, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι μαζί μας μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Μία αντίθετη πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων.


Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.


5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page