top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Dr House και καρδιολογία



Μία από τις πιο πετυχημένες σειρές που φτιάχτηκαν ποτέ ήταν φυσικά το Dr House (επισήμως House MD). Το αρχέτυπο του δυστυχισμένου γιατρού που γνωρίζει τα πάντα και θεραπεύει τα πάντα, παρέπεμπε στη μεταφυσική και σαμανική ιατρική παράδοση, του μάγου θεραπευτή που παίρνει πάνω του όλες τις ασθένειες για να είναι υγιής όλη η φυλή. Η ερμηνεία του Hugh Laurie, ενός ηθοποιού γαλουχημένου στο βρετανικό θέατρο, έδωσε μία ιδιαίτερη διάσταση στη σειρά.

Ο Dr House έχει γνώσεις για κάθε ειδικότητα της ιατρικής, αν και επισήμως είναι λοιμωξιολόγος και νεφρολόγος. Στην πορεία της σειράς πολλές φορές συνάντησε και διέγνωσε δύσκολα ή και πιο εύκολα καρδιολογικά προβλήματα.


Control (2005)



Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο House πολύ εύκολα καταφέρνει να διαγνώσει συμφορητική Καρδιακή Ανεπάρκεια σε μία γυναίκα, που την προκάλεσε στον εαυτό της από κατάχρηση φαρμάκων. Η πλοκή περιστρέφεται περισσότερο γύρω από τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν στο σύστημα μεταμοσχεύσεων και ποιος τελικά δικαιούται ή αποκλείεται από το δικαίωμα να ζήσει.

Human Error (2007)



Ο House καταφέρνει και διαγιγνώσκει ένα πολύ σπάνιο συγγενές καρδιολογικό πρόβλημα, μία έκτοπη έκφυση στεφανιαίας αρτηρίας σε μία ασθενή που έχει ταξιδέψει από την Κούβα ειδικά για αυτόν. Ιατρικώς μέτριο επεισόδιο, που ωστόσο έχει μία τρομερά αληθοφανή σκηνή ανακοπής.

The C Word (2012)



Η διάγνωση που δίνει τη λύση σε αυτό το επεισόδιο, είναι μύξωμα καρδιακού κόλπου. Μετά από ένα μία πολύ δύσκολη ιατρική αναζήτηση και ένα από τα πιο περίπλοκα ιατρικώς επεισόδια, ο Dr House σώζει τη ζωή σε ένα μικρό κορίτσι που ταλαιπωρείται από τη γέννηση του από πολυποίκιλα ιατρικά προβλήματα.

18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page